Αυτοκτονικό ιδεασμό διαπιστώνουν στον Πιστόριους

Την τάση του Όσκαρ Πιστόριους να δώσει τέλος στην ζωή του αποκαλύπτει στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV , ο στενός του φίλος Μάικ Αζί ο οποίος ανέφερε ότι «ο Όσκαρ

τα έχει χαμένα. Ανησυχώ πολύ με τη συμπεριφορά του. Δείχνει ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας και δεν καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι που τον αγαπούν βρίσκονται δίπλα του».

Ο κ. Αζί αναφέρθηκε επίσης και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητής καθώς τα δικαστικά έξοδα είναι πολλά. «Προσπαθεί να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του και το μερίδιό του σε άλογα αγώνων. Μιλήσαμε για ένα ή δύο από τα άλογα. Μου ζήτησε να βρω άτομα να πουλήσω εκ μέρους του καθώς πλέον δεν έχει κανένα εισόδημα. Ξεπουλάει όλη την περιουσία του και τα ακίνητά του καθώς πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα».

(Αυτοκτονικός ιδεασμός είναι η τάση ή επιθυμία κάποιου για οποιοδήποτε λόγο να δώσει τέλος στην ζωή του. Ο αυτοκτονικός ιδεασμός μπορεί να είναι μια απλή σκέψη του τύπου «ας πεθαίνω να γλιτώσω» (κάτι που το ακούμε καθημερινά μεταξύ σοβαρού και αστείου), μέχρι και ένα οργανωμένο πλάνο για το πώς θα μπορούσε το άτομο να τερματίσει τη ζωή του. Στα άτομα με αυτοκτονικό ιδεασμό η επιθυμία είναι σχεδόν συνεχής και συχνά σχετίζεται με κάποιο ή κάποια προβλήματα που θεωρούνται αξεπέραστα.)

Keywords
Τυχαία Θέματα