Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι

Συνολικά 1.645 δισεκατομμυριούχοι--αριθμός ρεκόρ--με συνολική περιουσία 6,4 τρισ. δολαρίων, βρίσκονται φέτος στη λίστα του Forbes σε σχέση με 1.426 που ήταν πέρυσι.

Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι ότι η συνολική αξία της περιουσίας του 0,001% έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, έχοντας καθαρή περιουσία 76 δισ. δολάρια, κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση της λίστας, ενώ ακολουθεί ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Χελού με 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην

αλλαγή από την περσινή κατάταξη συνέβαλε η άνοδος των χρηματαγορών στο τελευταίο δωδεκάμηνο, που έχει αυξήσει τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων στους οποίους πλέον περιλαμβάνεται και αριθμός- ρεκόρ γυναικών.

Στην τρίτη θέση με 64 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα , ιδιοκτήτης των καταστημάτων ΖΑRA. Ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Inc βρίσκεται στην τέταρτη θέση με περιουσία ύψους 58,2 δισ. δολαρίων. Στην πέμπτη θέση με περιουσία 48 δισ. βρίσκεται ο επικεφαλής της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού Oracle, ο Λάρι Έλισον.

Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων βρίσκονται και τρεις Έλληνες: Ο Σπύρος Λάτσης, καταλαμβάνει την 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Φίλιππος Νιάρχος ακολουθούν στην θέση 687 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Keywords
Τυχαία Θέματα