Σανίδα σωτηρίας για Μαρινόπουλο – Χαμόγελα για τους 12.500 εργαζόμενους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τελικά οι Τράπεζες σε συνδυασμό με την πρόταση εξαγοράς από τον Σκλαβενίτη γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της οικονομικής επιβίωσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Έτσι, επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των 12.500 εργαζόμενων του δικτύου Μαρινόπουλος, καθώς και των προμηθευτών

του μετά την απόφαση των τραπεζών και του Σκλαβενίτη να διασώσουν την εν λόγω αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Ήδη η Alpha Bank αλλά και η Eurobank ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, ενώ αύριο αναμένεται να λάβουν και τυπικά παρόμοιες αποφάσεις η Εθνική και η Πειραιώς.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα χορηγήσουν στη νέα εταιρεία (θα έχει νέο ΑΦΜ και θα ανήκει στον Σκλαβενίτη) 360 εκατομμύρια ευρώ δάνειο διάρκεια δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη.

Το επιτόκιο θα είναι 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.

Η νέα εταιρεία θα ανήκει σε ποσοστό 100% στη Σκλαβενίτης, η οποία θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος και άλλα 55 εκατομμύρια του χρόνου για τη χρηματοδότησή της.

Τα χρέη της Μαρινόπουλος προς τους προμηθευτές προβλέπεται να «κουρευτούν» σε ποσοστό που θα φτάσει ακόμα και το 50%.

Το άρθρο Σανίδα σωτηρίας για Μαρινόπουλο – Χαμόγελα για τους 12.500 εργαζόμενους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα