Αφρικανική "μίνι" σύνοδος στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της "Μπόκο Χαράμ"

Μια «μικρή» αφρικανική σύνοδος κορυφής διεξάγεται στο Παρίσι, υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, για τον σχεδιασμό κοινής στρατηγικής κατά της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», έναν μήνα μετά την απαγωγή περισσότερων των 200 μαθητριών στη Νιγηρία και λίγες ώρες μετά την επίθεση κατά εγκατάστασης κινέζων εργαζομένων σε οδικό κατασκευαστικό σχέδιο στο Καμερούν, επίθεση που αποδίδεται στην ισλαμιστική αυτή οργάνωση.

Ένας Κινέζος σκοτώθηκε και δέκα «μάλλον απήχθησαν» τη νύκτα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο βόρειο Καμερούν, την οποία η αστυνομία του Καμερούν αποδίδει στη «Μπόκο Χαράμ».

«Οι Μπόκο Χαράμ ήταν βαριά οπλισμένοι. Ήρθαν με πέντε οχήματα», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Ουάζα, κωμόπολης που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Η νέα αυτή επίθεση εντείνει ακόμη περισσότερο την πίεση στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τη στιγμή που η στρατηγική που προτείνεται από τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκουντλάκ Τζόναθαν αμφισβητείται έντονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα