Σκληρές μάχες στη Λιβύη με 43 νεκρούς

Σκληρές μάχες γίνονται στη Λιβύη μεταξύ στρατιωτών που είναι πιστοί σε έναν απόστρατο στρατηγό και δύο ισλαμιστικές πολιτοφυλακές.

Στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν, τουλάχιστον, 43 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί στη Βεγγάζη της Λιβύης, λόγω σφοδρών ένοπλων συγκρούσεων που συγκλόνισαν την πόλη από το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters,

επικαλούμενο ως πηγή αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Οι μάχες εκτυλίχθηκαν μεταξύ στρατιωτών που είναι πιστοί σε έναν απόστρατο στρατηγό και δύο ισλαμιστικές πολιτοφυλακές. Οι άνδρες του απόστρατου Καλιφά Χαφτάρ βομβάρδισαν και πολιόρκησαν τις βάσεις των δύο πολιτοφυλακών, ενώ ελικόπτερα που ελέγχονται από τον άτακτο πλέον στρατηγό πετούσαν πάνω από τα περικυκλωμένα στρατόπεδα.

Ο Χαφτάρ ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη της επανάστασης που ανέτρεψε τον δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι το 2011. Το Φεβρουάριο ωστόσο «γέννησε» φήμες περί επικείμενου πραξικοπήματος, όταν εμφανίστηκε ένστολος και ζήτησε την ανάληψη της διακυβέρνησης από μία επιτροπή, έως τη διενέργεια νέων εκλογών.

Οι άνδρες που του έχουν μένει πιστοί, παρά την αποστρατεία του, έχουν αυτοανακηρυχθεί Εθνικός Στρατός της Λιβύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα