Αφγανιστάν: Μητέρα δολοφονήθηκε από την πεθερά της επειδή γέννησε… κορίτσι

Το γεγονός ότι γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι αποτέλεσε την αιτία για να την σκοτώσει η πεθερά της. Το εν λόγω τραγικό και απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Κουντούζ.

Αξιοσημείωτο, ότι ο σύζυγός της 30χρονης Στόρεϊ, την είχε προειδοποιήσει, πως εάν γεννούσε για 3η φορά κορίτσι θα τη σκότωνε…!

Έτσι λοιπόν έκανε πράξη τις απειλές του βάζοντας τέλος στη ζωή της γυναίκας του με τη βοήθεια της μητέρας του. Μητέρα

και γιος έπνιξαν την 30χρονη γυναίκα, ενώ η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει μόνο την πεθερά, καθώς ο σύζυγός της διέφυγε και αναζητείται.

Ωστόσο, τέτοια συμβάντα στο Αφγανιστάν δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών του 2010, το 1/3 των γυναικών στη χώρα εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και περίπου το 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

Άλλο ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό μιας έφηβης που διασώθηκε την τελευταία στιγμή από την αστυνομία στην επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και τον εγκλεισμό της επί 6 ολόκληρους μήνες μέσα σε μια τουαλέτα, επειδή αρνούταν να εκπορνευθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα