Άδωνις Γεωργιάδης: «Ας κυβερνήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας!»

Σε μια συνέντευξη- «χείμαρρο» στην «Αττική free press» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης «κατακεραυνώνει» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «έχει φέρει την χώρα σε άθλιο σημείο», ενώ υποστηρίζει πως οι προεκλογικές προβλέψεις της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκαν στα διαφημιστικά σποτ «έχουν πέσει μέσα».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης απορρίπτει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας σχετικά πως «δεν πρέπει να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών στο λαό», ενώ αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τη χαρακτηρίζει «τύραννο»! Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται εκτενώς στον τομέα της Υγείας, όπου διετέλεσε υπουργός το 2013-14, προειδοποιώντας για «λουκέτα σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Κύριε Γεωργιάδη, ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για να πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, για τη συμφωνία. Ένα δημοψήφισμα θα κάνει κακό στη χώρα;

«Στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα. Νοέμβριος του 2011, μόλις είπε την λέξη δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέρρευσαν οι αγορές και παραλίγο η χώρα να χρεοκοπήσει μέσα σε μία εβδομάδα. Έτσι έγινε και η κυβερνητική αλλαγή και δημιουργήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν μετά από 4 χρόνια δεν θυμόμαστε το τι συνέβη, τότε τί να πω…;».

Είναι κακό σε κρίσιμα θέματα να «μιλάει» ο λαός και να δίνει κατεύθυνση στις κυβερνήσεις;

«Καθόλου κακό δεν είναι, είναι πάρα πολύ καλό, αρκεί να γίνεται οργανωμένα και σε μία κοινωνία ώριμη και όχι φυσικά για θέματα, τα οποία θέλουν στιβαρή απόφαση, διότι πώς θα εξηγήσεις- παραδείγματος χάρη- σε ένα άνθρωπο που καλείται να εγκρίνει ή όχι μία συμφωνία, η οποία θα έχει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ότι αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία θα έχει όχι περικοπές, αλλά θα χάσει παντελώς την επικουρική του σύνταξη, λόγω χρεοκοπίας. Δεν πρέπει εμείς οι πολιτικοί στις κρίσιμες αποφάσεις να πετάμε το μπαλάκι στο λαό για να φεύγει η ευθύνη από πάνω μας».

Προεκλογικά πολλά στελέχη της ΝΔ και εσείς προσωπικά είχατε κάνει λόγο για «το απόλυτο κακό και άλλα πολλά». Τρεις μήνες μετά τις εκλογές «η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη, δεν έχει πτωχεύσει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε ζωντανοί και διαπραγματευόμαστε» τονίζει η κυβέρνηση, κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση σας. Πιστεύετε πως υπερβάλλατε;

«Μα σας παρακαλώ πάρα πολύ, πάρτε το σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας να δείτε ότι έχουμε πέσει μέσα σε όλες τις προβλέψεις. Λένε ως επιτυχία ότι έχουμε χαρτί τουαλέτας, και λειτουργούν ακόμα οι τράπεζες ή ότι κατάφεραν να πληρώσουν για άλλον ένα μήνα μισθούς και οι συντάξεις. Η χώρα είναι σε άθλιο σημείο, έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, νέοι άνεργοι έχουν δημιουργηθεί, επιχειρήσεις δεν ξέρω αν βγάζουν 1-2 μήνες ακόμα και άλλα πολλά…».

Εσείς προτιμάτε εκλογές ή δημοψήφισμα; Ακούσαμε και τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει πως δεν θέλει εκλογές. Με δεδομένο, σύμφωνα με εσάς, πως η κυβέρνηση κάνει κακό στη χώρα γιατί το κόμμα σας δε ζητάει εκλογές;

«Εμείς προτιμάμε να κυβερνήσει ο κύριος Τσίπρας. Εξελέγη πρωθυπουργός και πρέπει να κυβερνήσει. Ζήτησε εκλογές, ‘’φαγώθηκε’’ να κάνει εκλογές, έπεισε τον Ελληνικό λαό να τον ψηφίσει και πήρε την πλειοψηφία. Ας κυβερνήσει επιτέλους!».

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως φαίνεται θα παραμείνει, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσίπρας, και το 2015. Αυτός ο φόρος στοίχισε τις εκλογές στη ΝΔ;

«Φυσικά και στοίχισε. Στοίχισε πρώτον γιατί έγινε λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση του φόρου και δεύτερον γιατί δεν υποστηρίξαμε το φόρο και την ουσία του. Εγώ είμαι από τους λίγους, νομίζω, που έβγαινα και έλεγα ότι ο φόρος είναι σωστός, ως ουσία όχι ως ποσά, γιατί οι αντικειμενικές αξίες ήταν το πρόβλημα και το έχω πει χιλιάδες φορές προεκλογικά ότι ο φόρος αυτός δεν θα καταργηθεί όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουμε. Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να φύγει από την ζωή μας ποτέ. Μπορεί να αλλάζει ονόματα, αλλά η ουσία του θα είναι εδώ. Είναι ο πιο επιτυχημένος και ο δικαιότερος φόρος που υπάρχει στο ελληνικό κράτος».

Θα ήθελα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται να μου σχολιάσετε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν χρειάζεται πολλούς χαρακτηρισμούς, την βλέπετε. Είναι ένας τύραννος. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας νάρκισσος και όσον αφορά στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένω να τον δω πριν τον κρίνω».

Στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας, που είχατε πέρυσι τέτοια εποχή, βλέπετε πρόοδο ή οπισθοδρόμηση;

«Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί αρνούνται, προσέξτε τι πράγμα, την κατά 50% εξόφλησή τους για το μήνα Ιανουάριο. Ακόμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πληρώσει τους φαρμακοποιούς ούτε ένα μήνα. Αυτό είναι 160 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και εμείς τους πληρώναμε κάθε 60 ημέρες. Αν είχε μείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία θα είχαν ήδη πληρωθεί 2 φορές. Τώρα πάει ο κ. Κουρουμπλής και τους λέει θα σας πληρώσω το μισό πρώτο μήνα. Δηλαδή, οι φαρμακοποιοί θα δίνουν τα μισά φάρμακα στις φαρμακευτικές, τα μισά λεφτά, τα μισά ενοίκια, τους μισούς μισθούς στους εργαζομένους τους, γιατί ο βασικός πόρος κάθε φαρμακείου είναι ο ΕΟΠΥΥ. Όταν λοιπόν δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς και ετοιμάζονται για απεργίες διαρκείας για να κόψουν την πίστωση στους πολίτες, τι να συγκρίνουμε με τα νοσοκομεία που δεν έχουν φράγκο; Η κατάσταση στην υγεία κινδυνεύει να γίνει τερατώδης κρίση που δεν έχετε φανταστεί. Θα δείτε, πως αν συνεχίσουν έτσι να μην πληρώνουν τίποτε, σε 2-3 μήνες να κλείνουν τα μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Ως υπουργός έχετε κάνει λάθη και ποια; Θεωρείτε πως φερθήκατε υπερβολικά σε κάποιες στιγμές;

«Ναι βεβαίως έχω κάνει λάθη. Αλίμονο εάν δεν είχα κάνει λάθη. Ποια λάθη έχω κάνει; Νομίζω το σοβαρότερο μου λάθος είναι ότι δεν κινήθηκα γρηγορότερα ως προς την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, γιατί όταν έφυγα δεν είχα προλάβει να κάνω τις προλήψεις και έμεινε το σύστημα χωρίς τις προσλήψεις, που ήταν απαραίτητες για να δουλέψει σωστά η μεταρρύθμιση. Επίσης, σε πολλές στιγμές φέρθηκα υπερβολικά κυρίως ως προς την επικοινωνία».

Αν και σύμφωνα με όσα υποστηρίζετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κακή κυβέρνηση, στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του κ. Τσίπρα προηγείται με πολλές μονάδες από το κόμμα σας. Η ΝΔ δεν πείθει; Τί φταίει και πώς το κόμμα σας θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία;

«Κανένα κόμμα που έχει χάσει τις εκλογές δεν έχει γυρίσει στο εκλογικό σώμα μέσα σε 3 μήνες. Αυτό δεν γίνεται. Στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες χρειάζεται 2 με 3 χρόνια για να γυρίσει ένα εκλογικό σώμα. Εμείς θέλουμε αυτό να γίνει σε 3 μήνες, αυτό είναι ένα θαύμα. Φυσικά θα παλέψουμε πολύ γρηγορότερα, γιατί η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά δεν μπορεί σε 3 μήνες να αλλάξεις ένα λαό που μόλις προχθές ψήφισε».

Η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ έβλαψε;

«Έβλαψε αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση».

Υπάρχει εσωκομματικό θέμα; Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ισχυρός αρχηγός;

«Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένα πάρα πολύ καλός πρωθυπουργός και αυτοί, οι οποίοι έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν, αδικούν και τον εαυτό τους και τον πρωθυπουργό τους. Ασφαλώς μία ήττα φέρνει γκρίνια, όμως πιστεύω τελικά ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καλύτερο αρχηγό από τον Αντώνη Σαμαρά».

Keywords
αδωνις γεωργιαδης, τσιπρας, αδωνις, ζωή κωνσταντοπούλου, γιώργος παπανδρέου, νεα δημοκρατια, free, press, αθηνα, δημοψηφισμα 2015, βουλη, ελλαδα, παπανδρεου, παπαδημος, εκλογες, τραπεζες, ενφια, φαρμακοποιοι, συριζα, νέα, εοπυυ, απεργιες, δημοσκοπηση, ΠΑΣΟΚ, λύση, σαμαρας, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δημοψηφισμα, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες 2015, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, αντικειμενικες αξιες, δημοκρατια, ηττα, ονοματα, πορος, υγεια, γινει, γινεται, γιώργος παπανδρέου, δεδομενο, δειτε, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εποχη, επιτυχια, ευθυνη, ζωη, θαυμα, κυβερνηση, κυρια, κομμα, λαθη, λαθος, λεφτα, λογο, μηνες, ναρκισσος, νοεμβριος, νοσοκομεια, εξοφληση, ουσια, προβληματα, προσληψεις, συνταξη, σωμα, ισχυρος, φαρμακα, φυσικα, φταιει, αγορες, βηματα, free, χωρα, μεινει, σωστος, θεματα, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα