Παρουσία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά


EUROKINISSI

Με την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων γιορτάστηκε η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη συγκέντρωση διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,

ενώ ξεχωριστή ήταν για μια ακόμα χρονιά η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και στην οποία παρέστη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, η περιφερειάχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Οοικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εμπρός τμήμα της πορείας ήταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Σε μήνυμά της η ΓΣΕΕ τόνισε στο μήνυμά της ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με βασικό σύνθημα «αντίσταση και αγώνας για τα δικαιώματά μας» απαίτησαν την άμεση αποκατάσταση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα .

Επίσης, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατέθεσε στεφάνι μνήμης και τιμής στην Καισαριανή (μνημείο Ηρώων).

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρέστη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Ο μόνος ρεαλιστικός, σίγουρος και ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό μας σήμερα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής Εργατικής Κόκκινης Πρωτομαγιάς».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα