Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση: Αποχώρησαν Τσακαλώτος-Κατρούγκαλος

Με το… «Καλημέρα» διαπιστώθηκε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κατά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας οι οποίοι αποχώρησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η πιο σύντομη στην ιστορία της διαπραγμάτευσης σύσκεψη του λεγόμενου «Κουαρτέτου» με τους δύο Υπουργούς ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Κατρούγκαλος διαπίστωσαν την εμμονή των θεσμών ως προς τη μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης και την αύξηση των ορίων για την χορήγηση της, αλλά και

την θέση που έχουν διατυπώσει για μειώσεις των κύριων συντάξεων που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Τα σοβαρότατα εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης εντοπίζονται στα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος των συντάξεων και στο ύψος αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Σε αυτά τα δύο θέματα η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβάλει ισχυρές αντιρρήσεις σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Οι δύο Υπουργοί δεν είχαν να πουν πολλά μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό και αποχώρησαν.

«Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει δέσμευση που να απορρέει από το μνημόνιο» φέρεται να είπε ο Υπουργός Εργασίας.

«Αγκάθια» υπάρχουν και ως προς τις διαπραγματεύσεις στο Φορολογικό, όπως διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση της Τρόικας με τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν το απόγευμα από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν μετά από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών που είναι την ερχόμενη Κυριακή.

Η επόμενη συνάντηση των θεσμών με τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται στις 4 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα