Αδερφός Τζορτζ Φλόιντ: “Η οικογένειά μου ήταν φιλειρηνική, είχε φόβο Θεού”

Αδερφός Τζορτζ Φλόιντ: Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει συνταράξει όλες τις γειτονιές απ’ άκρη, σ’ άκρη στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τις ανισότητες και τον ρατσισμό στη χώρα. Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους από την περασμένη Τρίτη, όταν και διέρρευσε το βίντεο στο οποίο ο Τζορτζ Φλόιντ φαίνεται να εκλιπαρεί για τη ζωή του, κάτω από το γόνατο του αστυνομικού που τελικά του τη στέρησε. Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο όπου δεκάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια και μηνύματα στη μνήμη

του άνδρα που έπεσε νεκρός την περασμένη εβδομάδα και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλη τη χώρα, που φλέγεται από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. «Αν δεν είμαι εδώ όταν ενοχλούν την κοινότητά μου τι θα κάνετε; Δεν θα κάνετε τίποτα γιατί δεν θα φέρει πίσω τον αδερφό μου. Μπορεί να μοιάζει ωραίο στιγμιαία» είπε ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ εμφανώς συγκινημένος απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Η οικογένειά μου ήταν φιλειρηνική, είχε φόβο Θεού. Είμαστε αναστατωμένοι, αλλά δεν θα το δεχτούμε αυτή την επαναληψημότητα. Σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας, το ίδιο πράγμα συνέβη. Είχαμε διαμαρτυρίες, είχαμε καταστροφές και κανείς δεν συγκινήθηκε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι τα δικά μας πράγματα που καταστρέφαμε» είπε στη συνέχεια απευθύνοντας έκκληση να σταματήσει βία και τα επεισόδια. «Δεν πρόκειται να συγκινηθούν, οπότε ας το κάνουμε αλλιώς. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πως οι ζωές των μαύρων δεν έχουν αξία και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε» συνέχισε ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ που σημείωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν όχι μόνο στις προεδρικές εκλοκές, αλλά και στις προκαταρκτικές, παντού.

 Αδερφός Τζορτζ Φλόιντ: «Μορφωθείτε και μάθετε για ποιον ψηφίζετε

«Μορφωθείτε, μην περιμένετε κάποιος άλλος να σας πει ποιος είναι ποιος. Μορφωθείτε και μάθετε για ποιον ψηφίζετε» είπε με ιδιαίτερη ένταση ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ: «Έτσι θα τους χτυπήσουμε. Γιατί είμαστε πολλοί! Είμαστε πολλοί! Είμαστε πολλοί! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ειρηνικά. Κάντε το ειρηνικά, σας παρακαλώ», έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν.

Δείτε ακόμηH Adidas έκανε retweet το μήνυμα της Nike «For Once, Don’t Do It»Μίλησε ο γιος του Τζορτζ Φλόιντ – “Ναι στην αγάπη, όχι στη βία”Τζορτζ Φλόιντ: Ο Τραμπ βγάζει βαριά οπλισμένους στρατιώτες στον δρόμο
Keywords
Τυχαία Θέματα