Α. Σαμαράς: «Προπύργιο σταθερότητας πλέον η χώρα»

Στο προεδρικό μέγαρο εισήλθε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει τόσο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα της Συρίας και την ενδεχόμενη επέμβαση, όσο και για της πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

με εκείνον να απαντά:

«Κύριε Πρόεδρε για σκεφθείτε ένα χρόνο πριν σε αυτή τη θέση πάλι, υπήρχε η αίσθηση σταθερότητας γύρω από την Ελλάδα στον περίγυρο μας δηλαδή, ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά θα έλεγα για ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα το σκηνικό, η εικόνα έχει αλλάξει 180 μοίρες και η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας. Βρισκόμαστε όμως σε μια περιοχή η οποία κυριολεκτικά φλέγεται και πράγματι με τον Πρόεδρο Ομπάμα μου δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε μια μακρά ανάλυση και επ' αυτού του ζητήματος. Βέβαια αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εξωτερικό».

Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα