Α. Σαμαράς: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει οτιδήποτε προτείνουν “οι μαθητευόμενοι μάγοι'»

Για τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την στήριξη ή όχι επιλογών που θα κάνει η κυβέρνηση, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η στάση της από την πλευρά της κυβέρνησης. «Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι “μαθητευόμενοι μάγοι’», είναι τα λόγια του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ενώ προσθέτει ότι η Νέα Δημοκρατία

δεν πρόκειται να στηρίξει πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

«Εμείς άλλωστε είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την “ξανακύλησαν”.»

Ερωτηθείς, για την προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που ακολουθήθηκε, χωρίς ωστόσο να αρνηθεί και λάθη που έγιναν: «Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται. Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!»

Τέλος, για το θέμα της διαδοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι: «Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές.», ενώ χαρακτήρισε, «ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα» το ρόλο του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στην ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα