Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία

Τη δική της εκδοχή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε ραδιοφωνική συνέντευξή της. Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «κάνει μικρά πηδηματάκια, στα δύσκολα φεύγει».

Από τα «πυρά» της δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο σχολίασε ότι «δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ

του '81 και του '70. Εξελίσσεται σε μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Η Ν.Δ έχει τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εκλογικά ξέρει ότι μπορεί να έρθει πρώτη δύναμη».

Η γ.γ. του ΚΚΕ θεώρησε πιθανή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να λύσει λαϊκά προβλήματα, η κατάσταση θα χειροτερέψει». Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου απάντησε ότι «αντικειμενικά δε μπορεί να γίνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εάν φέρει ένα νομοσχέδιο που συμφωνούμε θα το ψηφίσουμε, όπως θα κάναμε και με οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης η κ. Παπαρήγα χαρακτηριστικά: «Θέλουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό και να ζητήσουν περισσότερα, φέρνοντας σιγή νεκροταφείου στη χώρα. Δυστυχώς όπως τα είχαμε προβλέψει οι τάσεις είναι φανερές. Η κρίση θα γίνει χειρότερη. Στην Ελλάδα απαιτείται ριζική αλλαγή και όχι κυβερνητική αλλαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα