W. Times: Η ευρωπαϊκή γενναιοδωρία προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει

Επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς και στους Ευρωπαίους αξιωματούχους εξαπέλυσε η αμερικανική εφημερίδα Washington Times, φιλοξενώντας ένα άρθρο που τάσσεται κατά του ενδεχόμενους ενός νέου πακέτου στήριξης για τη χώρα.

«Στην ελληνική τραγωδία, ο πρωταγωνιστής υπερεκτιμά τις ικανότητές του και φέρνει την καταστροφή στον εαυτό του και την οικογένειά του. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί συμμερίζονται αυτή τη μοιραία υπερηφάνεια, νομίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν

να δανείζονται από τις μελλοντικές γενιές δίχως συνέπειες. Τελευταία υπερβολή τους είναι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα», αναφέρει το άρθρο.

«Η μεταφορά κεφαλαίων από μια διογκωμένη γραφειοκρατία σε μια ακόμη πιο διογκωμένη γραφειοκρατία θα καταπνίξει, δεν θα ενθαρρύνει, την απαιτούμενη ανάπτυξη. Οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως και πριν (business as usual). Είναι πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίσουν να σπαταλούν χωρίς σκέψη χρήματα άλλων από το να προχωρήσουν στο αντιλαϊκό βήμα της κατάργησης των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και δαπανών», συνεχίζει.

«Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα», σχολιάζεται στην εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα