Unicef: Καθυστερεί η ανάπτυξη των παιδιών λόγω υποσιτισμού

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο επικεφαλής της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, UNICEF τις συνέπειες του υποσιτισμού στην ανάπτυξη των παιδιών. Όπως δήλωσε ο Άντονι Λέικ, περίπου 165 εκατ. παιδιά παγκοσμίως εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη εξαιτίας του υποσιτισμού στην βρεφική τους ηλικία, ενώ μελλοντικά «καραδοκούν» προβλήματα υγείας, ελλιπής εκπαίδευση, χαμηλοί μισθοί και φτώχεια.

«Στην πραγματικότητα ο υποσιτισμός και οι μη αναστρέψιμες συνέπειές του για την υγεία επηρεάζουν και συγκριτικά ευημερούσες

χώρες, όπως η Ινδία, όπου υπάρχει απόθεμα τροφίμων, αλλά η πρόσβαση σε αυτό είναι άνιση και τα τρόφιμα είναι χαμηλής διατροφικής αξίας», σχολίασε.

«Ο υποσιτισμός και κυρίως η καθυστέρηση στην ανάπτυξη είναι ένα από τα λιγότερο αναγνωρισμένα προβλήματα για τα παιδιά στον κόσμο. Είναι φρικτό πράγμα. Αυτά τα παιδιά είναι καταδικασμένα», συμπλήρωσε.

«Τα νούμερα είναι υπερβολικά. Στην Ινδία, για παράδειγμα, σχεδόν το 48% των παιδιών εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και στην Υεμένη το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε περίπου 60%. Και το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για απολύτως μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να ταΐσεις ένα ελλιποβαρές παιδί, αλλά στην περίπτωση του παιδιού με καθυστέρηση στην ανάπτυξη, εξαιτίας της επίδρασης (της έλλειψης θρεπτικών συστατικών) στον εγκέφαλό του, η συνέπεια είναι μία μόνιμη, μειωμένη νοητική δυνατότητα μέχρι την ηλικία περίπου των δύο ετών», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Keywords
Αναζητήσεις
πεινασμενα παιδια αφρικη, πειναζμενα παιδια αφρικη
Τυχαία Θέματα