To Facebook μπορεί να οδηγήσει στον εθισμό!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες καθημερινά φίλων και γνωστών, που ασχολούνται με το facebook-υπέρ το δέον θα λέγαμε-προσπαθώντας να τους απομακρύνουμε από την οθόνη του υπολογιστή και να τους επαναφέρουμε στην πραγματικότητα.

Ερευνητές από το Gothenburg αναφέρουν ότι το 85% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά και μάλιστα οι μισοί από αυτούς μπαίνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με το που ανοίγουν τον υπολογιστή τους...

Από αυτούς το 50 % δηλώνει ότι δεν ασχολούνται πολύ, με την έννοια ότι

δεν επηρεάζεται η ψυχολογία τους, όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο και το 25% δηλώνει ότι έχουν «πρόβλημα» εάν δεν συνδέονται σε συχνή βάση. Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό, προειδοποιούν οι ειδικοί με τους ανθρώπους χαμηλότερου εισοδήματος και χαμηλότερης εκπαίδευσης να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό.

Επίσης η έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες που ξοδεύουν πολύ χρόνο στο Facebook είναι λιγότερο ευχαριστημένοι με τις ζωές τους. Από αυτούς, όμως, μόνο το 38% γράφει για αρνητικά γεγονότα και αισθήματα της ζωής τους με την πλειοψηφία να μοιράζεται με φίλους μόνο θετικές στιγμές.

Παρακάτω παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική ανάμεσα σε χίλιους ανθρώπους ηλικίας 18 με 73:

-Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 75 λεπτά την ημέρα στο Facebook

-Ο μέσος χρήστης συνδέεται 6.1 φορές την μέρα

-Το 70% συνδέεται κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή του

-Το 26% νιώθει «άσχημα» αν δεν συνδέεται σε συχνή βάση

-Οι άνδρες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 64 λεπτά την μέρα στο Facebook.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα