Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από το πανεπιστήμιο του Harvard

Δωρεάν μαθήματα ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν μέσω διαδικτύου δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το Harvard και το MIT, δίνοντας την λύση σε όσους δεν μπορούν, λόγω ισχνών οικονομικών, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που διδάσκονται στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια.

Τα δύο γνωστά πανεπιστήμια θα προσφέρουν συγκεκριμένα μαθήματα μέσω διαδικτύου, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν

μαθήματα σε βίντεο, να συμμετέχουν σε online εργαστήρια και να δίνουν διαδικτυακά τεστ. Μάλιστα, οι σπουδαστές θα μπορούν να πάρουν ένα έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης με ένα μικρό αντίτιμο, που θα αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Όμως, όσον αφορά στην πραγματική φοίτηση, τα δύο πανεπιστήμια ξεκαθαρίζουν ότι για να γίνει κάποιος απόφοιτος των διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων θα πρέπει να γίνει κανονικά δεκτός σε κάποιο από αυτά και να παρακολουθεί τα μαθήματά τους, αφού ακόμη και σήμερα τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά.

Τα δύο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα, που έχουν ως έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, προχωρούν από κοινού στη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας edX και το καθένα από αυτά θα προσφέρει 30 εκατ. δολάρια για αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα