To 2014 (;) η δόση για την Ελλάδα…

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες που έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία μετά τη λήξη του Eurogroup. Τις τελευταίες ώρες, περίεργες διαρροές από διπλωματικούς κύκλους των Βρυξελλών, αναφέρουν πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα έρθει το νέο έτος. Οι πηγές, που δεν κατονομάζονται, στηρίζονται και σε όσα είπε χθες (14/11) ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Χρειαζόμαστε περισσότερες προόδους από την Ελλάδα πριν λάβουμε

αποφάσεις. Σε τελική ανάλυση, όλα εξαρτώνται από το πότε θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στο CNBC «έχει κάνει τεράστια πρόοδο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι είδους μέτρα πρέπει να εφαρμόσουμε». Ο κ. Στουρνάρας προέβη στις δηλώσεις αυτές στο αμερικανικό δίκτυο, από τις Βρυξέλες.

«Προσπαθούμε να πείσουμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι σήμερα είναι τόσο τεράστια δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα λιτότητας δεν μπορούμε να ρίξουμε κι άλλο βιοτικό επίπεδο» συμπλήρωσε o Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας ότι «μπορούν να εφαρμοστούν μόνο διαρθρωτικά μέτρα αλλά όχι νέα μέτρα λιτότητας». Αυτός είναι και ο λόγος όπως εξήγησε που απαιτείται τόσος χρόνος για να επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα