Tα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης απασχόλησαν την τρόικα

Το βράδυ της Δευτέρας (24/02) ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση -μετά την έλευση των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα- με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα θέματα-«αγκάθια» της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο βρέθηκε το δημοσιονομικό κομμάτι και συγκεκριμένα το «κλείσιμο» του 2013. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η επίπτωση που θα έχει το αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 στον προϋπολογισμό του 2014. Το στέλεχος

ανέφερε ότι τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στον τομέα της Υγείας και οι εισπράξεις σχετικές με το έργο των αυτοκινητοδρόμων εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του 2013, αυξάνοντας το αρχικά εκτιμώμενο πρωτογενές πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ τουλάχιστον κατά 600 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνοπτική συζήτηση έγινε στη σύσκεψη και για τα νομοσχέδια τα οποία θα καταθέσει στη βουλή το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες και τα οποία αφορούν σε αλλαγές σε φορολογικές διατάξεις, αλλά και αλλαγές στη δημοσιονομική διαχείριση. Επιπροσθέτως, εξετάστηκαν τα ζητήματα που άπτονται των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ, αλλά και θέματα σχετικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας, που θα εξεταστούν την Τρίτη στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι την Πέμπτη η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εξεταστεί το πλάνο που αφορά στην κινητικότητα και τις απολύσεις. Το αργότερο την Πέμπτη οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν ραντεβού και με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.

Αποδοκίμασαν τους τροϊκανούς απολυμένες καθαρίστριες

Aποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα περίμεναν τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι συναντώνται από τις 16:30 στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00, αλλά ανακοινώθηκε η μετάθεσή της για μισή ώρα μετά.

Την ώρα της άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας, επεκράτησε φασαρία και μικρή αναστάτωση, καθώς 20-50 απολυμένες καθαρίστριες αποδοκίμασαν τους τροϊκάνούς, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τις είχαν περικυκλώσει.

Μάλιστα, οι Ματίας Μορς (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναγκάστηκαν να μπουν στο κτίριο από την πλαϊνή πόρτα του υπουργείου. Λίγο αργότερα, έφτασε και ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Keywords
Τυχαία Θέματα