Tα Windows XP θα ζήσουν κι άλλο!

2 ακόμα χρόνια ζωής δίνει η Microsoft στα Windows XP, το πιο επιτυχημένο και μακροβιότερο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας μέχρι σήμερα. Έτσι το λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζεται επίσημα από την εταιρεία για 2 ακόμα χρόνια μέχρι τις 8 Απριλίου 2014, όταν τα Windows XP θα έχουν ξεπεράσει τα 10 χρόνια ζωής.

Τα Windows

XP έκαναν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο του 2001 και μέχρι σήμερα είναι τα δημοφιλέστερα Windows που έχουν λανσαριστεί ποτέ σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner. Τον Ιούλιο του 2011 τα Windows XP ήταν εγκατεστημένα σε 68 εκατομμύρια υπολογιστές, ενώ η επαγγελματική σειρά των Windows έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση και επιτυχία αφού υπάρχει σε 144 εκατομμύρια υπολογιστές.
Τον Οκτώβριο του 2011 μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τα Windows XP βρίσκονται εγκατεστημένα στο 79% των επαγγελματικών υπολογιστών με Windows και στο 45% των notebooks. Τα Windows XP θεωρούνται αρκετά "ελαφριά" και αξιόπιστα χωρίς προβλήματα και γι'αυτό οι χρήστες τα προτιμούν στους πιο παλιούς υπολογιστές, αλλά και σε αυτούς με μικρότερες δυνατότητες όπως τα netbooks.
Ο μικρότερος επεξεργαστής που μπορεί να "σηκώσει" τα Windows XP είναι μόλις 233Mhz, δύναμη που σήμερα έχουν μέχρι και τα smartphones. Η Gartner συμβουλεύει τις εταιρείες να ξεκινήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης των νέων Windows προκειμένου να μην βρεθούν χωρίς υποστήριξη όταν θα φτάσει η ημερομηνία που τα Windows XP θα περάσουν για πάντα στην ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα