Super γιαγιά έβγαλε… νοκ άουτ δυο ληστές

Ανάστατη η κοινωνία της Ζακύνθου περιμένει από την Αστυνομία να φέρει στο φως τα πρόσωπα δύο σκληρών κακοποιών, οι οποίοι πάγωσαν το νησί με την αγριότητα που επέδειξαν απέναντι σε μια ανυπεράσπιστη 83χρονη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού τη χτύπησαν και τη λήστεψαν μέσα στο σπίτι της, για να την αναγκάσουν να σταματήσει τις φωνές, επιχείρησαν με μαξιλάρι να της κλείσουν το στόμα, ενέργεια που με βεβαιότητα θα οδηγούσε στον θάνατό της. Όμως, εκείνη κατάφερε

να παλέψει μαζί τους, να δαγκώσει τον έναν ληστή, να τραβήξει το μαξιλάρι από το πρόσωπό της και να τους τρέψει σε φυγή!!! Η άγρια ληστεία που λίγο έλειψε να έχει ολέθρια αποτελέσματα, έλαβε χώρα στις 4 τα ξημερώματα, στο χωριό Σκουληκάδο της Ζακύνθου. Δύο οι δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι όπου διαμένει μόνη η 83χρονη «σούπερ γιαγιά».

Οι κακοποιοί, στοιχειώδη περιγραφή-λόγω του σκότους- των οποίων, έδωσε στην Αστυνομία, ξύπνησαν την έντρομη γυναίκα και χτυπώντας της την υποχρέωσαν να τους παραδώσει όσα χρήματα είχε. Κατά την κατάθεσή της, άρπαξαν 300 ευρώ και πιθανότατα για να την κάνουν να σωπάσει η γιατί πίστευαν ότι είχε και άλλα κρυμμένα χρήματα, την πίεσε ο ένας με μαξιλάρι. Η 83χρονη πάλεψε και κατάφερε να δαγκώσει το χέρι του ενός ληστή.

Έτρεξαν να φύγουν

Μπροστά σ αυτή την απρόσμενη εξέλιξη οι δράστες έτρεξαν να φύγουν και τότε η «σούπερ γιαγιά» ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία ερευνά μεταξύ κάποιων υπόπτων προκειμένου να ταυτοποιήσει τους επικίνδυνους ληστές. Στο άλλο νησί του Ιουνίου, την Κέρκυρα, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 18χρονο αλλοδαπό και κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς ο δράστης ακινητοποίησε γυναίκα με την απειλή όπλου και της άρπαξε τσάντα που περιείχε 500 ευρώ.

Αναφέρει η Αστυνομία, σχετικά:

«Με την απειλή χρήσης αντικειμένου, ως όπλο, αφαίρεσε από γυναίκα στην πόλη της Κέρκυρας, τσάντα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα συνολικής χρηματικής αξίας 550 ευρώ, καθώς και μία χρεωστική κάρτα Τραπεζικού Ιδρύματος, με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή αξίας 35 ευρώ, σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα περίστροφο απομίμηση (ρέπλικα) και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος». Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και επιστράφηκε στην κάτοχο τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα