Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Τελευταία αγωνιστική της Super League και πέντε ομάδες, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Απόλλων, Βέροια και Ξάνθη, παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Football League. Αναλυτικότερα τα σενάρια.

Τριπλή

ισοβαθμία στους 38

Ο Πανιώνιος παίρνοντας ένα βαθμό με τον Πλατανιά παραμείνει ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. Οι νεοσμυρνιώτες ακόμα και με ήττα (τότε παραμείνει σίγουρα ο Πλατανιάς), θα περιμένουν τα αποτελέσματα των αγώνων Βέροια-Αστέρας, Ξάνθη-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Απόλλων. Οι «κυανέρυθροι» υποβιβάζονται σε τριπλή ισοβαθμία με Βέροια και Ξάνθη, έχοντας 4 βαθμούς, έναντι 6 της Βέροιας και 7 της Ξάνθης.

Σε ισοπαλία με τον Πλατανιά και οι δύο παραμένουν στην κατηγορία (τριπλή ισοβαθμία με Βέροια και Ξάνθη).

Μπαράζ και μπαράζ

Με ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη και αν δεν νικήσουν Βέροια και Ξάνθη, για να κινδυνεύσει ο Πλατανιάς, θα πρέπει ο Απόλλωνας να νικήσει στο Καραϊσκάκη. Σε ισοβαθμία με τη Ξάνθη οι Κρήτες παραμένουν και υποβιβάζεται η Βέροια, ενώ η Ξάνθη πάει στο μπαράζ με τον τρίτο της Football League.

Με νίκη Απόλλωνα στον Πειραιά, ήττα της Ξάνθη από τον ΠΑΟ και νίκη της Βέροιας με τον Αστέρα, η Ξάνθη υποβιβάζεται και Πλατανιάς-Βέροια παίζουν μπαράζ για το ποιός θα διεκδικήσει την παραμονή σε νέο μπαράζ.

Πώς παραμένει ο Απόλλωνας

Αν νικήσει τον Ολυμπιακό, άσχετα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Με ισοπαλία και ήττα του Πλατανιάς υπερτερεί των κρητικών. Σε νίκη Βέροιας και Ξάνθης, ο Πλατανιάς πέφτει και ο Απόλλων πάει στα μπαράζ.

Τριπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς

Η πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας στους 36 βαθμούς είναι μεγάλη. Για να γίνει χρειάζεται ήττα του Απόλλωνα από τον Ολυμπιακό και ισοπαλίες στα ματς Βέροια-Αστέρας και Ξάνθη-Παναθηναϊκός. Η Ξάνθη και Απόλλων μένουν και υποβιβάζεται η Βέροια.

Τα μπαράζ

Πιθανότητα δεύτερου μπαράζ. Πώς; Με ήττα Απόλλωνα, ισοπαλία της Βέροιας και ήττα ή νίκη της Ξάνθης. Με ήττα η Ξάνθη πέφτει. Βέροια και Απόλλων παίζουν μπαράζ. Νίκη της Ξάνθης, ήττα του Απόλλωνα και ισοπαλία της Βέροιας, Βέροια-Απόλλων παίζουν μπαράζ για το ποιος θα υποβιβαστεί και ποιος θα δώσει νέο μπαράζ. Σε διπλή ισοβαθμία, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ξάνθη (Ξάνθη ισοπαλία και ήττα ή νίκη Βέροιας) ο Απόλλων είναι κερδισμένος. Αν κερδίσει η Βέροια, υποβιβάζεται η Ξάνθη και παίζει μπαράζ ο Απόλλων, ενώ αν χάσει η Βέροια, θα υποβιβαστεί και θα δώσει μπαράζ η Ξάνθη.

Η βαθμολογία:

Πανιώνιος 38Πλατανιάς 37Απόλλων 36Βέροια 35Ξάνθη 35

Keywords
Τυχαία Θέματα