Spiegel. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ρίχνουν τη ‘βρώμικη δουλειά’ στην Ε.Κ.Τ.

Στις μεθόδους της ‘Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(Ε.Κ.Τ.)’, ώστε να βοηθήσει εκτάκτως την Αθήνα «να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία στο καλοκαίρι» αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ‘Spiegel’. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ρίχνουν τη 'βρώμικη δουλειά' στην Ε.Κ.Τ και στο τέλος, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προβλέπεται ότι «η επόμενη

δόση θα εκταμιευθεί ανεξάρτητα από την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Μέχρι τις 20 Αυγούστου πρέπει η κυβέρνηση να αποπληρώσει στην Ε.Κ.Τ. ένα ομόλογο ύψους 3 δισ. €, το οποίο λήγει. Το παράδοξο σχέδιο: η Ε.Κ.Τ. διοχετεύει η ίδια τα λεφτά στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί η χώρα να πληρώσει στην Ε.Κ.Τ. το ομόλογο. Η διαδικασία είναι αμφιλεγόμενη, καθώς η χρηματοδότηση κρατών από την Ε.Κ.Τ. δεν προβλέπεται», αναφέρεται στη δημοσίευμα.
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και η πολιτική νίπτει τας χείρας της», επισημαίνει το περιοδικό τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να πάρει η Ελλάδα τα 31 δισ. € της επόμενης δόσης, στόχος ο οποίος θα επιτευχθεί, καθώς οι ελεγκτές της τρόικας δεν έχουν την πολυτέλεια για μια αρνητική ετυμηγορία στην έκθεση του Σεπτεμβρίου», αναφέρεται επίσης.
«Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βιάζεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις πριν από τις αποφάσεις της τρόικας. Σχεδιάζει επισκέψεις σε Γερμανία και Γαλλία στο τέλος Αυγούστου, με σκοπό να αποτρέψει τον 'γρήγορο θάνατο του ευρώ' για την Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα