Spiegel : Σενάρια πολιτικής κατάρρευσης για τον Αλέξη Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενη Δευτέρας το περιοδικό Spiegel στην διαδικτυακή του έκδοση παρουσιάζει μια ανταπόκριση από την Αθήνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και άφες ημίν τα χρέη ημών».

Σύμφωνα με την αναμετάδοση της Deutsche Welle «η συνεδρίαση του Eurogroup κρύβει έναν τεράστιο κίνδυνο για τον

Αλέξη Τσίπρα. Εάν αναβληθεί μια ελάφρυνση του χρέους ή ακόμα χειρότερα ζητηθεί από την Αθήνα αυστηρότερη λιτότητα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει να καταρρεύσει πολιτικά. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο Eurogroup θα αναζωπύρωνε τα φημολογίες για πρόωρες εκλογές που πιέζουν ήδη τον Τσίπρα. Η οργή των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση θεριεύει όλο και περισσότερο μπροστά σε μια κρίση που έχει γίνει από καιρό μόνιμη κατάσταση. Στις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας χάνει».

Και συνεχίζει σημειώνοντας : «Για το Spiegel πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν ό, τι χειρότερο ενόψει άλλων, αποφασιστικών αναμετρήσεων σε μεγάλες χώρες, λόγω του ανερχόμενου λαϊκισμού, λόγω της επίφοβης συμφωνίας με την Τουρκία που μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση του προσφυγικού, λόγω του νέου Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Και άλλοι στην Ευρώπη θα προτιμούσαν μια ικανοποίηση των ελληνικών προσδοκιών».

Περαιτέρω επισημαίνεται πως ο ρόλος του Β. Σόιμπλε αναδύεται ως κομβικός καθώς αυτός είναι που «κάνει κουμάντο» στο Eurogroup, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε συζήτηση που αφορά σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πόσο μάλλον ενόψει των Γερμανικών εκλογών. Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα όπως αναφέρει το περιοδικό είναι να συμφωνήσουν Γερμανία και ΔΝΤ σε νέο σκληρό πακέτο λιτότητας ώστε να μην χρειαστεί απομείωση του χρέους, κάτι που θα οδηγήσει στην πολιτική κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το άρθρο Spiegel : Σενάρια πολιτικής κατάρρευσης για τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα