O απεργιακός χάρτης της ημέρας

Ημέρα απεργίας η σημερινή με αφορμή τα μέτρα λιτότητας που φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή για ψήφιση. Από χθες (Δευτέρα) μέχρι την Παρασκευή 9 του μήνα προχωρούν σε πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι, με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στον χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.

Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι με 48ωρη κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει και οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι σε στα μέσα μαζικής μταφοράς συμμετέχουν με απεργία, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν από χθες (Δευτέρα) οι οδηγοί ταξί.

Keywords
Τυχαία Θέματα