Nέοι επαναστατικοί φακοί επαφής!

Μία νέα επαναστατική τεχνολογία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σύντομα από τις αμερικανικές αμυντικές δυνάμεις, έρχεται να «ταράξει» τα δεδομένα, καθώς το αμερικανικό Πεντάγωνο προχώρησε στην παραγγελία των νέων επαναστατικών φακών επαφής που θα προβάλλουν τρισδιάστατες απεικονίσεις του πεδίου μάχης από δορυφόρους και drones απ’ ευθείας στα μάτια των στρατιωτών.

Οι φακοί αυτοί τοποθετούνται απ’ ευθείας στα μάτια του χρήστη και λειτουργούν παράλληλα με ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών, που έχουν μια ενσωματωμένη ημιδιάφανη οθόνη.

Ταυτόχρονα, ο χρήστης θα μπορεί να κινείται διατηρώντας την κανονική και περιφερειακή του όραση, χωρίς να επηρεάζεται. Η εικόνα, που προσφέρεται, αντιστοιχεί στην παρακολούθηση μιας τηλεόρασης 240 ιντσών από απόσταση 3 μέτρων.

Η Innovega είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, ενώ οι υπεύθυνοι ανάπτυξης δήλωσαν: «Είναι απαραίτητο για τους στρατιώτες να διατηρούν την πλήρη όραση τους όταν βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, αλλά και να παρακολουθούν ταυτόχρονα τον τεράστιο όγκο δεδομένων, γραφικών και video που συλλέγει ο ειδικός εξοπλισμός τους, ο οποίος θα χρησιμοποιεί απομακρυσμένες κάμερες, drones και δορυφόρους, γεγονός που θα καθιστά τις αμερικανικές δυνάμεις, ‘’υπερδυνάμεις’’ και στον τομέα της τεχνολογίας , η οποία θα χρησιμοποιείται στις μάχες».

Η εταιρεία ανέπτυξε το εν λόγω σύστημα με σκοπό να επιτρέπει στο χρήστη να κινείται με μεγάλη ευελιξία και φυσικά δίχως να του στερεί την κανονική του όραση. Το προϊόν βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και θα δοκιμαστεί από τον αμερικανικό στρατό, και εφόσον μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, οι φακοί θα διατεθούν για διάφορους σκοπούς ακόμη και στο γενικό εμπόριο, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να τους προμηθευθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα