Ιταλοί επιστήμονες δημιούργησαν αδιάβροχο χαρτί

Μια νέα εφεύρεση, που έγινε στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT), αναμένεται να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα του βρεγμένου χαρτιού ή των εγγράφων που λερώνονται από καφέδες, φαγητά κ.τ.λ.

Οι Ιταλοί ερευνητές δημιούργησαν μια νέα τεχνολογία, η οποία καθιστά το χαρτί αδιαπέραστο από υγρά, κάτι που το καθιστά ικανό να καταπολεμά τα βακτήρια και να αυτοκαθαρίζεται, ενώ

το χαρτί αποκτά κι άλλες ιδιότητες, όπως μαγνητισμό και φθορισμό.

Το κλειδί της νέας τεχνολογίας βρίσκεται σε μοριακό επίπεδο και συγκεκριμένα στα νανοσωματίδια, μιας και οι ερευνητές επινόησαν τον τρόπο να συνδυάσουν υγροποιημένα μόρια κυτταρίνης από ξύλο ή άλλο φυτικό υλικό από νανοσωματίδια και να προσδώσουν τις εξτρά ιδιότητες που αναζητούσαν στο ειδικό αυτό χαρτί.

Έτσι, ανάλογα με το ποια νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται, το χαρτί αποκτά κάποιες από τις ιδιότητες που αναφέραμε παραπάνω, αποτελώντας μια πολύ χρήσιμη και λειτουργική πρόταση για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για σημαντικά έγγραφα, όπως συμβόλαια, παρουσιάσεις, δημόσια έγγραφα κ.α.

Μάλιστα ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Roberto Cingolani δήλωσε ότι η αδιάβροχη φύση του χαρτιού θα μπορεί να χρησιμεύσει για την αποτελεσματική προστασία σημαντικών πληροφοριών, ενώ και με την αντιβακτηριδιακή του ιδιότητα θα αποτελέσει μια λύση, ώστε να την εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό όσοι ασχολούνται στους τομείς της υγείας και του φαγητού.

Keywords
Τυχαία Θέματα