Moody’s: Η κρίση στην Ευρωζώνη είναι κίνδυνος για την παγκ. ανάπτυξη

“Φρένο” στις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης για το 2012-2013 βάζει η κρίση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με σχετική έκθεση του οίκου αξιολόγησης, Moody’s. Όπως διαπιστώνεται στην αναθεωρημένη έκθεση του οίκου για τους μακροοικονομικούς κινδύνους της παγκόσμιας ανάπτυξης, «οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί για την περίοδο 2012-2013 και η ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών θα επιβραδυνθεί περισσότερο από ότι αρχικά αναμενόταν». Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι ρυθμοί της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2012 θα είναι χαμηλότερη από αυτήν του 2011 και 2010.

Συγκεκριμένα, ο οίκος Moody’s εντοπίζει τέσσερις βασικούς κινδύνους που απειλούν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης:

- Μια βαθύτερη των εκτιμήσεων ύφεση στην ευρωζώνη, η οποία ενδεχομένως να προκληθεί από μια βαθύτερη πιστωτική συρρίκνωση.

- Ο κίνδυνος μιας ανώμαλης προσγείωσης των ισχυρότερων αναδυόμενων αγορών συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας.

- Ένα σοκ στις τιμές πετρελαίου από ενδεχόμενη επαναφορά στην επιφάνεια γεωπολιτικών κινδύνων.

- Ο κίνδυνος ξαφνικής και ισχυρής δημοσιονομικής συρρίκνωσης στις Η.Π.Α. το 2013, δεδομένων των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα