MasterChef 6 spoiler αποχώρηση 5/4: Αυτός ο παίκτης φεύγει από το παιχνίδι

Η εβδομάδα στην κουζίνα του MasterChef ξεκίνησε με την δοκιμασία του Mystery Box, που αυτή τη φορά απαιτούσε από τους διαγωνιζόμενους να «εργαστούν σκληρά» για να δημιουργήσουν ένα πιάτο ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των κριτών και να τους χαρίσει τη νίκη και τα σημαντικά πλεονεκτήματα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί. Μάζεψαν τις ρίζες τους μέσα σε 5 λεπτά και είχαν 45 λεπτά για να μαγειρέψουν με αυτές και τα υλικά που βρήκαν στον δίσκο τους. Ποιος κατάφερε να πάρει τα πλεονεκτήματα για το Τεστ

Δημιουργικότητας;

Οι κριτές μας ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητά τους τα πιάτα του Νικήτα, του Γιάννου και της Φανής. Η τελευταία ήταν αυτή που κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τα πλεονεκτήματα.  Αργότερα η Φανή προκάλεσε σε μονομαχία τον Γιάννο για ν αδιεκδικήσει την κάρτα ασυλίας. Νικητής όμως ήταν ο Γιάννος που συνεχίζει να είναι ο κάτοχος της κάρτας ασυλίας. Η Φανή ως χαμένη της κόντρας πήγε αυτόματα στον τάκο.

Τα πιο αδύναμα χθεσινά πιάτα

Μάριος, Ελισάβετ και Βασιλική είχαν τα πιο αδύναμα πιάτα. Μαζί τους ήταν και ο Τζόναθαν αλλά την γλύτωσε, οπότε υποψήφιοι προς αποχώρηση ήταν οι: Φανή – Μάριος – Ελισάβετ – Βασιλική. Ο Γιάννος όμως θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας και θα σώσει την αδυναμία του την Ελισάβετ. Οπότε θα κατέβει κάτω ο Τζόναθαν. Καλεσμένος στην αποψινή δοκιμασία αντιγραφής θα είναι ο chef Παναγιώτη Γιακαλή, Executive Chef που έχει ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων, βασισμένο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στην πλήρη αξιοποίηση των υλικών.

Δούλεψε με βραβευμένους σεφ σε Αθήνα, Μιλάνο και Παρίσι όπως οι Eric Frechon, Arnaud Bignon και Andrea Berton. Εργάστηκε στα εστιατόρια Σπονδή (Athens, 2 Michelin Stars), Trussardi ala Scala (Milan, 2 Michelin Stars), Bristol (Paris, 3 Michelin Stars) ενώ ως Executive Chef στο Margi, κατέκτησε Χρυσό Σκούφο (Toques D’Or), το κορυφαίο βραβείο γαστρονομίας στην Ελλάδα. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν με ακρίβεια τα βήματα της συνταγής, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις υφές, στις τεχνικές και στις γεύσεις του πιάτου, που καλούνται να αντιγράψουν, ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Ποιος θα αποχωρήσει;

Από τους 4 υποψήφιους ο Μάριος σπάνια κάνει συνεχόμενα άσχημα πιάτα, ο Τζόναθαν είναι σταθερά καλός στην κουζίνα, ενώ από τις γυναίκες της παρέας η Φανή ήταν στα καλύτερα πιάτα του Mystery Box και έχασε στις λεπτομέρειες στην μονομαχία της με τον Γιάννο για την κάρτα ασυλίας. Είναι σε καλή κατάσταση και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε δοκιμασίες αντιγραφής – αποχώρησης. Η εκτίμηση λοιπόν είναι ότι η Βασιλική θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα