Mάφιν με φράουλες της άνοιξης!

Οι φράουλες είναι στην εποχή τους. Αν μάλιστα ψάξετε βιολογικές φράουλες, θα τις βρείτε μοσχομυριστές και τραγανές. Αντί για βούτυρο σας προτείνω να βάλετε ελαιόλαδο, νοστιμίζει. Ανοιξιάτικα muffins!


Υλικά

300 γραμμάρια φράουλες2 αυγά250 γραμμάρια αλεύρι σιταρένιο (αγοράστε το σε φούρνο, ζητήστε με λίγη γλουτένη)3 κουταλιές ελαιόλαδο180 γραμμάρια ζάχαρη ξανθή (ή μισό ποτηράκι σιρόπι αγαύης)1 πρέζα αλάτι½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 ποτήρι γάλαΒανίλια σε σπόρους (σκόνη, αν δεν υπάρχει κλωνάρι)Xάρτινα φορμάκια για Muffins,
στο σούπερ μάρκετ

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούςΕτοιμάστε τα χάρτινα φορμάκια για MuffinsΣε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και φτιάξτε μια τρύπα στη μέσηΧτυπήστε σε άλλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, το ελαιόλαδο και τους σπόρους βανίλιαςΓυρίστε τα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλάΠλύντε καλά και κόψτε τις φράουλες στα δύοΒάλτε τις στη ζύμηΜε κουτάλι γεμίστε τα χάρτινα φορμάκιαΠάρτε αρκετές φράουλες σε κάθε κουταλιάΠροσοχή: Γεμίστε τα φορμάκια ως τα 2/3 γιατί θα ξεχειλίσουνΨήστε τα για 20 λεπτά και απολαύστε τα όταν κρυώσουν!Δίπλα στα muffins που θα σερβίρετε, βάλτε και άλλες φράουλες!

Πηγή:igastronomie

Keywords
Τυχαία Θέματα