«Habemus» οριστική συμφωνία!

Σαν άλλο… κονκλάβιο το δωμάτιο των διαπραγματεύσεων στο ξενοδοχείο Hilton, στο κέντρο της Αθήνας, όπου φιλοξενούνται τα μέλη του Κουαρτέτου και συζητούν με την ελληνική πλευρά. Έτσι λοιπόν, βγήκε «λευκός καπνός» από το κονκλάβιο, όπως όταν εκλέγεται πάπας στο Βατικανό, μόνο που τώρα έχουμε συμφωνία.

Μετά από 18 ώρες «μαραθώνιων» συζητήσεων και διαπραγματεύσεων οι υπουργοί

κατέληξαν σε συμφωνία με τους θεσμούς (διαβάστε εδώ αναλυτικά τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της οριστικής συμφωνίας). Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016, όπως και για το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος του 2015 και των πλεονασμάτων του 2016 και 2017.

«Έγιναν αμοιβαίοι συμβιβασμοί στα μεγάλα αγκάθια» ανέφερε κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στα ζητήματα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στο θέμα της ενέργειας και στα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015,

+0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016,

+1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και

+3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

«Υπάρχει λευκός καπνός. Η συμφωνία «κλείδωσε»» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς στις 8.35 σήμερα το πρωί.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα