Guardian: Η Χρ. Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία, όπως ακριβώς και οι Ναζί

Ακόμη ένα κείμενο για την ανησυχητική άνοδο της Χρυσής Αυγής, καθώς και για το ζήτημα των ρατσιστικών επιθέσεων αφιερώνει ο Guardian. «Η Αθήνα της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να είναι κεφάλαιο στο βιβλίο του Κρίστοφερ Ισεργουντ για την δημοκρατία της Βαϊμάρης,

''Καληνύχτα Βερολίνο''», γράφει το δημοσίευμα.

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται ως «ένα ακροδεξιό κόμμα του οποίου οι υποστηρικτές κατηγορούνται για βίαιες και ορισμένες φορές θανατηφόρες επιθέσεις σε μετανάστες».

«Αλήτικα χτυπήματα, μεγάλες κόκκινες σημαίες με μαύρες ''ελληνοποιημένες'' σβάστικες και ρούχα παραλλαγής», σχολιάζει ο συντάκτης ότι χαρακτηρίζουν το κόμμα, ενώ συμπληρώνει ότι «μοιάζουν πολύ με νεοναζί». Επίσης, επισημαίνεται ότι το κόμμα χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίους τράγους» τους μετανάστες, ενώ κάνει εκτενή αναφορά και στις δράσεις «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, γίνονται αναφορές για τη Γερμανία του 1930 και την αντί-ευρωπαϊκή πολιτική των Ναζί. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής ότι «συνεργάζεται με την αστυνομία, όπως ακριβώς οι Ναζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα