Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ο στρατός και η αστυνομία προχώρησαν σε καταστολή καθιστικής διαμαρτυρίας υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι, έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την άλλη μιλά για 16 ή 34 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλήθος των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Από τη δική του πλευρά, ο αιγυπτιακός

στρατός ανακοίνωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών» αποπειράθηκε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αξιωματικός και να τραυματιστούν 40 άτομα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Η στρατιωτική αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο σημείο των επεισοδίων. Οι υποστηρικτές του Μόρσι είχαν δηλώσει την Κυριακή ότι θα συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία επ' αόριστον, διαμαρτυρόμενοι για την ανατροπή του Μόρσι από την προεδρία την περασμένη Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα