GPO: 6 στους 10 Έλληνες θέλουν εκλογές τον Απρίλιο-Εξακομματική η επόμενη Βουλή

Πτώση της εκλογικής δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας με άνοδο της Αριστεράς, εκλογές τον Απρίλιο και απογοήτευση των ψηφοφόρων από το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού

σταθμού Mega.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο σε ποσοστό 62,2%, εν αντιθέσει με το 32,4% που θέλει να γίνουν αργότερα.

Εξακομματική Βουλή προβλέπει η GPO, καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 19,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει ποσοστό 13,1%. Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έρχεται 3ο κόμμα με 12% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 0,8%.

Επιπρόσθετα οι αρνητικές γνώμες τόσο για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και για το έργο της κυβέρνησης είναι περισσότερες από τις θετικές. Συγκεκριμένα, το 52,4% έχει αρνητική γνώμη για τον κ. Παπαδήμο, ενώ το 43,2% θετική. Στην αντίστοιχη ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης, το 66,9% έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 30,1% θετική.

Στο ανοιχτό ερώτημα (δηλ. χωρίς αναφορά σε ονόματα) ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό μετά τις εκλογές, οι πολίτες απάντησαν: 20% ο Αντώνης Σαμαράς, 16,5% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, 6,3% το Λουκά Παπαδήμο, 5,6% το Φώτη Κουβέλη, 4,8% τον Αλέξη Τσίπρα, 3% το Ανδρέα Λοβέρδο και 9,7% έδωσε άλλες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα