F35 Ελλάδα: Το Sputnik για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ και τα αεροσκάφη

F35 Ελλάδα: Στην πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αγοράσει από τις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, αναφέρεται άρθρο του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Sputnik», το οποίο σχολιάζει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Η Αθήνα πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,

Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δημοσιογράφους ύστερα από την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει η γερμανική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο θα έχει ως στόχο την αγορά μιας νέας μοίρας αεροσκαφών.

Ο Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα είχε αγοράσει νωρίτερα τα μαχητικά F-35 αν διέθετε τους πόρους. Όπως σχολιάζει η γερμανική έκδοση του πρακτορείου «Sputnik» , ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Τραμπ ότι η Ελλάδα είχε ήδη αρχίσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 και πιθανόν να τον έχει ολοκληρώσει έως το 2023 ή το 2024. «Οι σχέσεις ΗΠΑΕλλάδας βρίσκονται στην «καλύτερη φάση», όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα