Eurostat : Σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015 η βιομηχανική παραγωγή στις χώρες της ευρωζώνης κατέγραψε μείωση κατά 0,5%, αφού ειδικά για τον Ιούλη του 2016 η πτώση που καταγράφηκε άγγιξε το 1,1%. Πρόκειται για ποσοστά που καταδεικνύουν μια σαφή τάση μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής, που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβρη του 2014.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα η πτώση που καταγράφηκε για τον μήνα Ιούλη στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων κινήθηκε στο 1%, καταδεικνύοντας τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, και ειδικά ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής.

Ωστόσο πτώση καταγράφηκε όχι μόνο στις χώρες της ευρωζώνης αλλά συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 1% σε μηνιαία βάση, ενδεικτικό των αναιμικών ρυθμών ανάπτυξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ειδικότερα σε μηνιαία βάση στην Σλοβακία η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 15,9%, στην Τσεχία κατά 9,7%, και στην Ολλανδία κατά 5,8%. Ενώ αύξηση καταγράφηκε κατά 4,5% στην Εσθονία, κατά 3,7% στην Ιρλανδία και κατά 2,3% στην Δανία.

Το άρθρο Eurostat : Σημαντική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα