Europol: Συλλήψεις 75 υπόπτων για παιδική πορνογραφία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

75 υπόπτους για διαμοιρασμό παιδικής πορνογραφίας συνέλαβε η Europol, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Κλερ Τζορτζ.

Έρευνες σε 28 ευρωπαϊκά κράτη για την διερεύνηση 207 υποθέσεων στη γηραιά ήπειρο πραγματοποιήθηκαν από την ευρωπαϊκή αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «φως της ημέρας»(Daylight) , η οποία οργανώθηκε από την Europol, μετά την αποκάλυψη από την ελβετική αστυνομία ενός τεράστιου δικτύου εγκληματιών με δραστηριοποίηση στην εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με την Τζορτζ, η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Νορβηγία και η Ελβετία, οδήγησε στη δημιουργία 611 “πακέτων πληροφοριών” τα οποία εστάλησαν σε 26 κράτη της ΕΕ. Τα πακέτα αυτά περιείχαν λεπτομέρειες σχετικές με τα προσωπικά στοιχεία των υπόπτων, καθώς και διευθύνσεις ΙΡ, ενώ επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της Europol το γεγονός, ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις δραστηριότητές τους το «Dark Web».

Η Europol δεν κοινοποίησε τις χώρες στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, αλλά οι ιταλικές αρχές ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες δεν ήταν γνωστοί στις αρχές καθώς επρόκειτο για άτομα “υπεράνω πάσης υποψίας”.

Το άρθρο Europol: Συλλήψεις 75 υπόπτων για παιδική πορνογραφία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα