Eφαρμογή που υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες τα δικαιώματα τους...

Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο ή τρένο. Τότε λογικά θα έπρεπε να γνωρίζετε και τα δικαιωματά σας; ; Όχι; Τότε ήρθε η ώρα να τα μάθετε μέσα από την οθόνη του κινητού σας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προνόησε και προχώρησε στην ανάπτυξη μίας εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένη για ταξιδιώτες, ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό.

Σε αυτή την εφαρμογή περιγράφονται λεπτομερώς τα δικαιώματα όσων ταξιδεύουν με τρένο και αεροπλάνο όπως π.χ. οι αποζημιώσεις που δικαιούνται σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης και παραλαβής αποσκευών σε κακή κατάσταση. Αν για παράδειγμα το ξενοδοχείο στο οποίο αποφασίσατε

να περάσετε τις διακοπές σας διαφέρει από τα όσα είχατε δει στο διαφημιστικό προσπέκτους ή site, μέσω της εφαρμογής αυτής μπορείτε να ελέγξετε εύκολα και γρήγορα τα δικαιώματά σας και να απευθυνθείτε στους αρμόδιους.

Η εφαρμογή ονομάζεται Your Passenger Rights και είναι ήδη διαθέσιμη για iOS, Android, BlackBerry και Windows Phone 7 δωρεάν και στα ελληνικά. Μέσα στο 2013 μάλιστα θα προστεθούν και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών με πλοίο και λεωφορείο. Ακόμα κι αν μας διαβάζετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας κάπου στο εξωτερικό λοιπόν, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να είστε σίγουροι ότι δεν καταπατούνται τα δικαιώματα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα