Αποσυνδέτεται από τον λογαριασμό της ΔΕΗ το «χαράτσι»

Στην αποστολή του «χαρατσιού» σε διαφορετικό -από αυτόν του ρεύματος της ΔΕΗ- εκκαθαριστικό λογαριασμό, χωρίς να συνδέεται με την διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση της μη καταβολής του, καθώς και στην παροχή της δυνατότητας της καταβολής του σε πέντε δόσεις, αναμένεται να προχωρήσει στο 2012 το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΔΕΗ επέλεξε να αλλάξει το μοντέλο είσπραξης του «Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων

Δομημένων Επιφανειών» [ΕΕΤΗΔΕ], αφού διαπιστώθηκε ότι ’πέρυσι χιλιάδες πολίτες -λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν τον εν λόγω φόρο, κι εφ’ όσον δεν τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώσουν μόνο για το ρεύμα- άφηναν τους λογαριασμούς απλήρωτους, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει σημαντική ζημία.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση θα αποστείλει στους πολίτες ένα φάκελο, στον οποίο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις, είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.

Μέχρι τώρα, η εξόφληση του τέλους μπορεί να γίνει σε 5 δόσεις, αλλά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν σε 9 οι δόσεις.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Αυγούστου.

Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. €.

Keywords
Τυχαία Θέματα