Citigroup: «90% πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί η αμερικανική τράπεζα Citigroup την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τους επόμενους 12-18 μήνες. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η χώρα ενδέχεται να βγει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2013-χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλεψη ακριβούς ημερομηνίας- δίνοντάς της πιθανότητες περίπου 90% έναντι του 50-75%, που της έδινε στο παρελθόν.

«Το βασικό σενάριο είναι για μια παρατεταμένη οικονομική

αδυναμία και αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές των περιφερειακών χωρών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη φέτος και την επόμενη χρονιά», σημειώνουν οι αναλυτές της Citigroup.
Επιπλέον αναφέρεται ότι:«Αναμένουμε ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ακολουθήσει μια σειρά από πολιτικές με στόχο να αποτραπεί μια κατάρρευση τύπου ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα και κλιμακούμενη οικονομική αναστάτωση. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν συμβεί, δεν θα τερματίσει την κρίση στην ενιαία οικονομική ζώνη».
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι, ακόμα και μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία είναι πιθανό να ενταχθούν σε κάποιου είδους πρόγραμμα διάσωσης έως το τέλος του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα