CNBC: Μίσος και παραίτηση στην Ελλάδα του 2016

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με εκτενές άρθρο στην ηλεκτρονική του σελίδα, το αμερικανικό δίκτυο CNBC επαναφέρει το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, αναφέροντας ότι η πληθώρα προβλημάτων, όπως το προσφυγικό, η επιβράδυνση της οικονομίας και η πολιτική αναταραχή που έφερε το Brexit, επισκιάζουν το ελληνικό ζήτημα, το οποίο όμως δεν έχει πάψει να υφίσταται.

“Ένα

χρόνο και ένα μνημόνιο μετά, η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο, με πολλούς να υποφέρουν και κάποιους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι μέσα σε αυτή την κατάσταση. Οι περικοπές, απόρροια των τριών μνημονίων, δυσκόλεψαν τη ζωή του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού, με την ανεργία να φτάνει στα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης.” αναφέρει η ανταποκρίτρια του CNBC.

«Κοινωνία σε αποσύνθεση»

Στο άρθρο, γίνεται επίκληση σε έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο στην χώρα μας και η οποία έδειξε ότι ο πληθυσμός που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αυξήθηκε από το 2,2% το 2009 στο 15% το 2015, φτάνοντας το 1,6 εκατ. ανθρώπους.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο Ευάγγελος Κυριμλής από την Θεσσαλονίκη, δήλωσε: ¨Η απογοήτευση είναι το πρώτο πράγμα που συμβαίνει. Κανείς δεν ελπίζει σε τίποτα πλέον. Το δεύτερο είναι η παραίτηση. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς πλέον, είναι να αγωνίζεται για την οικογενειακή επιβίωση. Η κοινωνία αποσυντίθεται.”

Έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα από το Λονδίνο όπου εργαζόταν, ο Κυριμλής αναφέρει ότι ένα από τα πράγματα που πρόσεξε ήταν η αποκτήνωση: “ υπάρχει ένα μίσος που εξαπλώνεται, που δεν απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα. Όλοι εναντίον όλων”. Ενώ αναφέρει και το μίσος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προς τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς θεωρούν ότι το κράτος έχει φερθεί γενναιόδωρα προς αυτήν την κατηγορία υπαλλήλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δισταγμός του Τσίπρα

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ήττα τους και να υπογράψουν τρίτο μνημόνιο, παρά την μαζική καταψήφιση των μέτρων λιτότητας στο δημοψήφισμα.

Ο δισταγμός του Τσίπρα χειροτέρεψε την κατάσταση, αναφέρεται στο άρθρο, καθώς οι δανειστές επέβαλαν σκληρότερα μέτρα και περικοπές δαπανών, ανησυχώντας για την οργή των φορολογούμενων απέναντι σε άλλη μία “διάσωση” της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα παραθέτει οικονομικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τις συμφωνίες με τους δανειστές, τα οποία καταδεικνύουν την δυσχερή κατάσταση της οικονομίας της χώρας, δεν παραλείπει όμως, να αναφερθεί και στην μη αναμενόμενη αύξηση στο ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο, λέγοντας πως τα στοιχεία αυτή δίνουν μία ελπίδα.

Ελπίδα ο τουρισμός

Θέλοντας να δώσει και μία νότα αισιοδοξίας στο άρθρο της η Holly Ellyatt αναφέρει το κέντρο της Αθήνας, όπου η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, κυρίως, λόγω του τουρισμού.

Υπάλληλος hostel, μιλώντας στην δημοσιογράφο, αναφέρει πως λόγω της εργασίας της στον τομέα του τουρισμού δεν έχει βιώσει την κρίση και λέει πως η ζωή στην Αθήνα αξίζει, παρά το γεγονός ότι οι τιμές δεν είναι χαμηλές αν λάβει κανείς υπόψη τους μισθούς.

Το άρθρο CNBC: Μίσος και παραίτηση στην Ελλάδα του 2016 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα