Bonus δημοσίων υπαλλήλων 2024: Όλες οι τροποποιήσεις

Η προέκταση του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων και στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής για το έτος 2023 ενθαρρύνεται και ενεργοποιείται μέσω τροπολογίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η τροπολογία ισχύει και για όσους υπαλλήλους υπηρετούντες από τις 27η Ιουνίου 2023 στη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής η οποία μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής

Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η ίδια συνεχίζει να υπάγεται για όλο το 2023 στο περί κινήτρου επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Η κυβέρνηση, πέρυσι, είχε θέσει σε υλοποίηση τις διατάξεις των άρθρων 23 – 27 του ν. 4940/2022 – «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» – που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2022.

Σε ποιους απευθύνεται το bonus;

Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2023, η προσθετική ανταμοιβή για παραγωγικότητα που καταβάλλεται σε κάθε επιλέξιμο υπάλληλο μπορεί να φτάσει έως και το 15% του συνόλου του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος για θέση ευθύνης. Το επιπλέον αυτό ποσό δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς» που ενσωματώνεται στο συνολικό εισόδημα του δικαιούχου υπαλλήλου. Επίσης, υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και άλλες αναγκαίες κρατήσεις. Η δαπάνη καταβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομικών και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Η επίτευξη των στόχων προγραμματίζεται ετησίως και τη χορήγηση του κινήτρου σε Προϊστάμενο Διεύθυνσης και Προϊστάμενο Τμήματος αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Υπογραμμίζεται ότι το μπόνους καταβάλλεται ήδη στους πολιτικούς υπαλλήλους, το ένστολο προσωπικό των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και άλλων υπηρεσιών και φορέων του Υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bonus, 2024, Όλες,Bonus, 2024, oles