Bloomberg: O Μπιλ Γκέιτς πλουσιότερος στον κόσμο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με την περιουσία του να φτάνει τα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News.

Ο 57χρονος Γκέιτς αύξησε την περιουσία του κατά 10 δις. δολάρια, χάρη σε ένα σε ένα ράλι στη Wall Street των τελευταίων εβδομάδων.

Ο

73χρονος Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ, από τον οποίο ο Γκέιτς έκλεψε την πρώτη θέση, διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά.

Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, ο Μπιλ Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Season. Ο μεγιστάνας έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, τον Σλιμ ακολουθούν ο Ισπανός μεγιστάνας της μόδας Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και ο Γουόρεν Μπάφετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα