Διχάζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι τριβές εντός της τρικομματικής κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε ότι το νομοσχέδιο βαίνει προς τη Βουλή χωρίς προβλήματα, νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε με αφορμή την ανακοίνωση του γγ της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου οτι το νομοσχέδιο διαβιβάσθηκε στην Κεντρική
Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υπενθυμίζουν ότι την Παρασκευή, 10 Μαΐου, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε προς ενημέρωση στη γγ της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι «θεωρεί επαρκή βάση συζήτησης το κείμενο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που λαμβάνει προφανώς υπόψη του την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ και το σχέδιο νόμου που είχε κατατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπάρχουν όμως κρίσιμα σημεία που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να συμπληρωθούν ώστε η νομοθετική παρέμβαση να είναι πλήρης και αποτελεσματική.

Δεύτερη εστία τριβής το άρθρο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, το οποίο καταψηφίστηκε, μετά την άρνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να το ψηφίσουν. Παράλληλα απορρίφθηκε και η τροπολογία που αφορούσε τη διαδικασία απλοποίησης έκδοσης οικοδομικών αδειών, αλλά και τεχνικά θέματα επίσπευσης του ΕΣΠΑ, με το ΠΑΣΟΚ να την καταψηφίζει υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε ενημέρωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα