BBC: «Ψηφοφορία λιτότητας στην Ελλάδα: Θα διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας;»

Στη σημερινή ψηφοφορία αναφέρεται το BBC, το οποίο στη σελίδα του φιλοξενεί ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Ψηφοφορία λιτότητας στην Ελλάδα: Θα διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας;». «Με τη χώρα να βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να ψηφίσουν το βράδυ της Τετάρτης ένα νέο γύρο περικοπών και φορολογικών αυξήσεων –το τέταρτο

τέτοιο πακέτο από την αρχή της κρίσης χρέους, πριν από τρία χρόνια», αναφέρει το δίκτυο τονίζοντας ότι θα πρέπει να εγκριθεί και ο προϋπολογισμός του 2013 την Κυριακή.

«Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας κλέβουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στο ελληνικό κοινοβούλιο πραγματοποιείται η ψηφοφορία, που θα μπορούσε να αποδειχτεί το ίδιο κρίσιμη. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν απειλείται βραχυπρόθεσμα το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη», αναφέρει το ρεπορτάζ προσθέτοντας ότι από την σκοπιά της τρόικας το καίριο ζήτημα δεν είναι η έγκριση των μέτρων, αλλά η υλοποίησή τους.

«Αν η Ελλάδα δεν σημειώσει την απαιτούμενη πρόοδο στη μεταρρύθμιση των οικονομικών της, τότε η τρόικα δεν θα μπορέσει να εγκρίνει την αποδέσμευση επιπλέον πόρων», καταλήγει το BBC.


Keywords
Τυχαία Θέματα