Alert! Ποιες περιοχές θα πλήξει τροπικός κυκλώνας στην Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν σήμερα τη χώρα μας. Αίσθηση προκαλεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με την προειδοποίησή του για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην Κρήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται πέρασμα τροπικού κυκλώνα στα νότια του νησιού. Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους χειριστές θαλάσσιων σκαφών να είναι πολύ προσεκτικοί.

Διαβάστε την προειδοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Αθηνών

«Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί», υπογραμμίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι δίνουν το προβλεπόμενο πεδίο ανέμων και βροχής το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 31/10».

Σφοδρές βροχοπτώσεις προβλέπονται για τη νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και τις νότιες Κυκλάδες ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν καταιγίδες στην Κρήτη.

Οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου έχουν ‘ήδη καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής

Το άρθρο Alert! Ποιες περιοχές θα πλήξει τροπικός κυκλώνας στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα