7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Δήμος Πειραιά: «Από τον Vivaldi στον Piazzolla»

Ο Δήμος Πειραιά και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών διοργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά. Την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά,

υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη παρουσιάζουν ένα μαγικό ταξίδι «από τον Αντόνιο Βιβάλντι στον Άστορ Πιατσόλα».Σολίστ: Χρήστος Ζερμπίνος, Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Δίγκος, Λιντίτα Νίνα και οι νεαροί κιθαριστές Δέσποινα Χαντά και Εμμανουήλ Μακρίδης.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 5:00 μ.μ., ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου θα εκθέσει  την εκπληκτική MOOV Travel Guitar. Στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με τους νικητές του διαγωνισμού κιθάρας του Ομίλου για την Ουνέσκο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Εμμανουήλ Μακρίδη και Δέσποινα Χαντά. Τη σκυτάλη θα παραλάβει η Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.Θα ερμηνευτούν έργα των Telemann, Vivaldi, Shostakovich, Albeniz, Tedesco, Piazzolla, Θεοδωράκη. Η συναυλία θα κλείσει με τον σολίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη από την προσωπική του δισκογραφία με την MOOV Travel Guitar.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά έχει ο Βασίλης Μαστοράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα