Conference League τελικός 2024: «Δεν πρόκειται να αλλάξει το γήπεδο του αγώνα»

Κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε πως δεν πρόκειται να αλλάξει γήπεδο ο τελικός του Conference League. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ, OPAP Arena,

στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ολυμπιακό και την ιταλική ομάδα της Φιορεντίνα, να αναμετρούνται για το κύπελλο. Το τελευταίο διάστημα είχε αναπτυχθεί μία φημολογία που ήθελε τον τελικό να αλλάζει τοποθεσία λόγω φόβων για την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ, κάτι που ωστόσο διαψεύσθηκε από τον Π. Μαρινάκη. Σημειώνεται ότι, σε σύσκεψη βρίσκονται υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων, καθώς και εκπρόσωποι της UEFA, οι οποίοι θα συναποφασίσουν σχετικά με τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν για εκείνη την μέρα.

«Δεν ξέρω γιατί γράφτηκε κάτι τέτοιο. Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, αν δεν κάνω λάθος, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαμε την τιμή να ακούμε την είδηση ότι η χώρα μας θα υποδεχθεί έναν ευρωπαϊκό τελικό, τον τελικό του Conference League. Πριν από μια βδομάδα είχαμε τη μεγάλη χαρά να μαθαίνουμε ότι μία από τις δύο ομάδες σε αυτόν τον τελικό, θα είναι ελληνική, θα είναι ο Ολυμπιακός. Κάτι το οποίο είναι μια ιστορική επιτυχία, συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα μας αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα, η στάση της πολιτείας τους τελευταίους μήνες ειδικά, με την εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο γι’ αυτούς που θέλουν να χαλάνε αυτές τις γιορτές. Γιατί σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας και μακάρι μια ακόμα μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μόνο 3.000 οπαδοί της Φιορεντίνα

Σημειώνεται ότι στον τελικό του Conference League εκτιμάται να παρευρεθούν μόνο 3.000 οπαδοί της Φιορεντίνα. Δημοσίευμα στην Ιταλία αναφέρει ότι η Φιορεντίνα θα έχει μονάχα τρεις χιλιάδες οπαδούς της στην «OPAP Arena» στον τελικό του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιστροφές εισιτηρίων. Συνολικά, η ομάδα έχει στη διάθεσή της 9.000 εισιτήρια, τα οποία εκτιμά πως δεν πρόκειται να πουλήσει, καθώς το ταξίδι από την Ιταλία έως την Ελλάδα είναι πολύ ακριβό. Όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, ο πιο εύκολος τρόπος να μεταφερθεί κανείς στην Ελλάδα είναι με αεροπλάνο, κάτι που θα κοστολογηθεί πολύ ακριβά λόγω της τιμής των εισιτηρίων. Ορισμένοι οπαδοί της «βιόλα» πρόκειται να πραγματοποιήσουν το ταξίδι με το πλοίο, από το Μπάρι προς την Πάτρα.

Ωστόσο για την ώρα είναι αρκετά νωρίς για να υποθέσεις, καθώς μεσολαβεί αρκετό διάστημα μέχρι τον μεγάλο τελικό, ενώ αποτελεί ερώτημα και τι θα γίνει σε περίπτωση που η Φιορεντίνα επιστρέψει πίσω εισιτήρια. Φυσικά από τα εισιτήρια που ενδεχομένως να επιστρέψει η Φιορεντίνα, κάποια δεδομένα θα κρατήσει η UEFA προκειμένου να καλύψει ανάγκες και υποχρεώσεις που δεν μπόρεσε με αυτά που αρχικά είχε. Τα υπόλοιπα όμως αναμένεται να τα πάρει ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνολικά μπορεί να ξεπεράσει τους 15.000 φιλάθλους. Και αυτό γιατί ήδη πολλοί Έλληνες είχαν λάβει μέρος στην κλήρωση για ένα από τα 3.000 εισιτήρια που είχε βγάλει αρχικά η UEFA, ενώ δεδομένα κάποιοι θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στην ΟΠΑΠ Arena μέσω των χορηγών που έχουν γραφεία και στην χώρα μας.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Conference League, 2024, Δεν,Conference League, 2024, den