61χρονος εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Φυλής Αττικής, ένας 61χρονος ημεδαπός γιατί λίγο πριν είχε εισέλθει σε οικία ημεδαπής, με το πρόσχημα ότι είναι εκπρόσωπος της Πρόνοιας και χρησιμοποιώντας σωματική βία της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω δράστης με τη συμμετοχή, κάποιες

φορές και δύο γυναικών συνεργών του, προσέγγιζε κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενος τον υπάλληλο της Πρόνοιας, τον Δημοτικό υπάλληλο, τον εκπρόσωπο εκκλησιαστικών ενοριών, η άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών τις εξαπατούσε και αφαιρούσε χρήματα και χρυσαφικά. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και σωματική βία.

Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο εξάμηνο ο συλληφθείς έχει διαπράξει δεκαοκτώ εξαπατήσεις- κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Η αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 95.500 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα