6 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να καταναλώνουμε βιολογικά

Κοινό συμπέρασμα των επιστημόνων όλου του κόσμου είναι ότι τα φυτοφάρμακα και τα χημικά που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία είναι επικίνδυνα για την υγεία. Στη λίστα των προϊόντων που οι καταναλωτές πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, περιλαμβάνονται έξι λαχανικά-φρούτα που καλό θα ήταν να επιλέγονται από βιολογικούς παραγωγούς:
Οι πατάτες
Το 2006 οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 81% της πατάτας που ελέγχθηκε περιείχαν ακόμη φυτοφάρμακα μετά το πλύσιμο και τα ξεφλούδισμα.
Τα μήλα
Η φλούδα είναι εξαιρετικά υγιεινή αλλά περιέχονται φυτοφάρμακα και κάνουν τα μήλα εξαιρετικά

επικίνδυνα αν δεν είναι βιολογικά.
Οι φράουλες
Δυστυχώς, οι συμβατικές φράουλες δείχνουν πιο λαμπερές από τις βιολογικές καθώς περιέχουν μια ειδική ουσία που τις καθιστά πιο εμφανίσιμες. Ειδικά οι φράουλες εισαγωγής περιέχουν τα πιο πολλά φυτοφάρμακα γιατί στις τρίτες χώρες δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση τους.

Το λάχανο και το σπανάκι

Πάνω από 20 φυτοφάρμακα πέφτουν πάνω στα δύο αυτά πολύτιμα λαχανικά πριν μπουν στη σαλάτα και το πιάτο μας. Συγκεκριμένα το σπανάκι περιέχει 58 υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Τα ροδάκινα
Παρότι είναι χυμώδη και σαρκώδη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ύποπτα φρούτα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων πολύ πάνω από το φυσιολογικό όριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα